Vier voordelen van een eigen app!

Voordat je een app aanschaft voor je bedrijf, is het natuurlijk handig om te weten wat nou de voordelen zijn van zo’n app. Een app kan je bedrijf op verschillende manieren ondersteunen. In deze blog hebben wij vier voordelen van een app in kaart gebracht, zodat het nut van een app voor iedereen duidelijk wordt.

1. Persoonlijk

Een app met je eigen logo en in je eigen huisstijl zorgt ervoor dat de app echt van jou is. Dit helpt aan het versterken van je eigen merk ten opzichte van het gebruik van een app van een derde partij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een app waar meerdere kappers te vinden zijn. Op die manier is het erg moeilijk om je bedrijf te laten onderscheiden van de concurrentie, aangezien er meerdere bedrijven met dezelfde dienst op de app te vinden zijn. Hiermee komen we gelijk bij puntje twee:

2. Onderscheidend van de concurrentie

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig midden- en kleinbedrijven met een eigen app. Bijna ieder bedrijf heeft ondertussen wel een eigen website, maar hoe mooi zou het zijn om je concurrenten een grote stap voor te zijn en je eigen app te bezitten? Hiermee straalt je bedrijf vooruitstrevendheid uit ten opzichte van de concurrentie, wat natuurlijk een positieve invloed heeft op het imago!

3. Klantbereik

Een app zorgt voor wederzijds beter bereik. De klant kan je bedrijf altijd gemakkelijk bereiken, maar jij kunt de klant ook makkelijker bereiken. Dit kan bijvoorbeeld door de klant via pushnotificaties op de hoogte te brengen van een lopende aanbieding. Daarnaast zal je online vindbaarheid op Google ook verbeteren door het bezitten van een app. Met een eigen app heeft je klant jouw bedrijf altijd in zijn of haar broekzak!

4. Tijdsbesparend

Activiteiten en processen die voorheen nog op papier gedaan moesten worden, kunnen dankzij het gebruik van een app geautomatiseerd worden. Via je app zouden je klanten bijvoorbeeld afspraken kunnen inplannen, die automatisch in je agenda worden gezet. Dit scheelt voor beide partijen tijd. Ook zou een klant via de app een betaling kunnen doen, waardoor de app er ook voor zorgt dat er minder contactmomenten plaatsvinden.

TAPPIR richt zich bij het ontwikkelen van apps volledig op apps voor het MKB. Door middel van het gebruik van de nieuwe techniek ‘Progressive Web Apps’ wordt het ontwikkelen van apps vele malen makkelijker en sneller, waardoor wij deze apps dus ook vele malen goedkoper kunnen aanbieden. Op deze manier willen wij bedrijven binnen het MKB een kans geven om zichzelf te ontwikkelen en mee te groeien met de alsmaar groeiende economie.

Vier voordelen van een eigen app!
Schuiven naar boven