Wat is een Progressive Web App (PWA)?

De zogenaamde ‘Progressive Web App’ zal voor velen nog een nieuw begrip zijn. Dit is niet vreemd, aangezien het ook een nieuwe techniek is. Simpel gezegd combineert een ‘PWA’ de voordelen van een native app met de voordelen van een website. In deze blog worden deze voordelen volledig uitgelegd.

1. Een website en een app in één

Een PWA kan dienen als een website, maar ook als applicatie, door hem te installeren op je mobiel. Hiermee kan de PWA gebruik maken van de browser, maar ook van de functionaliteiten van je mobiele apparaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bluetooth, pushnotificaties of je camera.

2. Een PWA kan geïnstalleerd worden op je homescherm

De gebruiker van de PWA kan de app installeren op het homescherm, waarmee de app dus als icoon zichtbaar is. Op deze manier heeft de gebruiker je bedrijf letterlijk op ieder moment in zijn/haar broekzak.

3. Er zijn geen updates nodig

Omdat een PWA mede-functioneert als website, worden updates automatisch uitgevoerd en hoeft dit dus niet handmatig geselecteerd te worden. Hiermee kan de gebruiker dus op ieder moment gebruik maken van een app die volledig up-to-date is!

4. Vindbaar in Google + verbetering SEO

Een Progressive Web App is vindbaar via Google. Dit zorgt er onder andere voor dat je bedrijf een sterkere online positie creëert, aangezien mensen vaak als eerst een zoekopdracht doen via Google. Daarbij wordt gelijk ook de SEO (Search Engine Optimization) verbetert. Hiermee wordt de inhoud van de PWA vindbaar binnen Google. Met een native app is dit niet mogelijk.

5. Snel, flexibel en offline te gebruiken

Een PWA is snel en flexibel te ontwikkelen. Dat betekent ook dat aanpassingen heel makkelijk door te voeren zijn en daarom ook snel gedaan zijn. Daarnaast is een PWA offline te gebruiken, waardoor je geen onnodige data hoeft te besteden aan het gebruiken van deze app!

6. Goedkoop te ontwikkelen

Voortbordurend op punt 5, doordat een PWA snel en flexibel te ontwikkelen is, zorgt dit ervoor dat de kosten voor het ontwikkelen vele malen lager liggen dan bij een native app. Dit is uiteraard erg in het voordeel van de consument en daarom is een Progressive Web App de ideale oplossing voor een bedrijf binnen het MKB dat zich verder wilt ontwikkelen!

Om meer te weten te komen wat nou echt het voordeel is van het hebben van een eigen app, verwijzen we je door naar onze blogpost ‘Vier voordelen van een eigen app’, te vinden via https://www.tappir.nl/2021/02/12/vier-voordelen-van-een-eigen-app/

Wat is een Progressive Web App (PWA)?
Schuiven naar boven