Voorstelronde – Noël Herwig

Benieuwd naar wie er bij TAPPIR werkt? De komende weken gaan we jullie een kijkje achter de schermen geven om het team beter te leren kennen. We beginnen met één van de oprichters van TAPPIR en tevens ook één van de app-ontwikkelaars: Noël Herwig.

Persoonlijk

Noël is een afstudeerstudent van HBO-ICT op Fontys in Eindhoven van de route ICT & Media Design. In het kort houdt deze studie in dat hij voor alles met een scherm iets kan ontwerpen en ontwikkelen. Het liefst houdt hij zich echter bezig met mobiele apps. Om die reden heeft hij dan ook de specialisatieroute “Smart Mobile” gevolgd. Tijdens zijn studie ICT is hij voor het eerst in aanraking gekomen met PWA’s; dezelfde techniek die TAPPIR gebruikt om apps te ontwikkelen. Hij heeft vervolgens de minor “Ondernemerschap” gevolgd op Fontys, waarbij hij de rest van het team ook kennis heeft laten maken met PWA’s.

In zijn vrije tijd heeft Noël een grote passie voor reizen. Op dit moment heeft hij 37 landen bezocht, waarbij hij ook een half jaar in Maleisië heeft gewoond voor zijn stage. Ook gaat hij graag wat drinken in Maastricht en heeft hij altijd tijd om iets actiefs te gaan doen. Als laatste is hij ook vaak online te vinden om samen met vrienden wat te gaan gamen.

Binnen TAPPIR

Noël houdt ervan om dingen niet alleen werkend, maar ook mooi te maken! Dankzij zijn ervaring met verschillende ontwerpprogramma’s zorgt hij ervoor dat iedere app van TAPPIR een professionele uitstraling heeft. Daarnaast heeft hij ook ervaring met UI/UX-design, wat inhoudt dat alle apps op een prettige manier te gebruiken zijn. Na de ontwerpfase houdt Noël zich bezig met het programmeren van de app, waarbij hij zich vooral op front-end ontwikkeling richt. Tussen de apps door werkt hij aan het maken van social media-posts, het updaten van de website en het ontwerpen van drukwerk.

Voorstelronde – Noël Herwig
Schuiven naar boven