Wat kost een Progressive Web App (PWA)?

Gezien het feit dat de techniek van een PWA nieuw is, is het logisch dat er vragen zijn over de kosten. Er zit namelijk veel verschil tussen de prijs van een native app en een PWA. In deze blog worden deze prijzen tegen elkaar afgewogen, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillen in de prijs. Indien je nog niet bekend bent met het begrip ‘PWA’, raden wij aan om onze blog te lezen met uitleg over dit begrip op https://www.tappir.nl/2021/02/26/wat-is-een-progressive-web-app-pwa/.

Prijs van een PWA

Gemiddeld ligt de prijs van een PWA tussen de €2.500 en €7.500. Echter betekent dit niet dat iedere app in deze prijscategorie zal vallen. In het geval van een grote app zal de prijs hoger uit kunnen komen dan €7.500, maar een kleine app kan weer onder deze categorieën vallen. Zo kan een simpele radioapp met je eigen logo en radiospeler al beschikbaar zijn vanaf €500. Naarmate er meer functies in de app geplaatst moeten worden, zal de prijs ook stijgen.

Prijs van een native app

De gemiddelde prijs van een native app ligt ver boven de gemiddelde prijs van een PWA. Zo is een native app gemiddeld te verkrijgen tussen €5.000 en €20.000, maar kan deze prijs nog veel verder oplopen. De reden dat een native app zoveel duurder is, komt vooral door het feit dat deze app vaak drie keer wordt gemaakt: eenmaal voor Android, eenmaal voor iOS en vaak nog een bijbehorende website. Daardoor komen de ontwikkelkosten voor een native app een stuk hoger te liggen dan bij een PWA.

Wat maakt een PWA zo goedkoop?

Waar een native app drie maal gemaakt wordt, hoeft een PWA maar eenmaal gemaakt te worden. Het is namelijk een app en een website in één. Dit scheelt met betrekking tot het ontwikkelen veel tijd en daarmee ook geld. Zo is het ontwikkelen van een PWA goedkoper, maar merkt de eindgebruiker geen verschil bij het gebruik van de app. Nadat een PWA is ontwikkeld, is het dus ook op Android en iOS te gebruiken, maar ook als website.

Heb je verder nog vragen of interesse in je eigen PWA? Neem gerust contact met ons op via info@tappir.nl!

Wat kost een Progressive Web App (PWA)?
Schuiven naar boven