Voorstelronde – Rob Mengelers

Benieuwd naar wie er bij TAPPIR werkt? De komende weken gaan we jullie een kijkje achter de schermen geven om het team beter te leren kennen. Nadat Bram Lammers zich twee weken geleden heeft geïntroduceerd, is het nu de beurt aan wederom een andere oprichter, namelijk Rob Mengelers.

Persoonlijk

Rob is een afstudeerstudent van HBO-ICT op Hogeschool Zuyd in Heerlen van de specialisatie IT Development. In het kort houdt deze studie in dat hij voor ieder mogelijk apparaat een programma kan schrijven. Van smart watches tot auto’s. Het liefst houdt hij zich echter bezig met het ontwikkelen van mobiele apps. Daarnaast heeft hij de specialisatieroute “Artificial Intelligence” en “Internet of Things” gevolgd om op deze manier zo breed mogelijk inzetbaar te zijn.

Tijdens zijn stage aan het bedrijf ilionx is hij voor het eerst in aanraking gekomen met PWA’s; dezelfde techniek die TAPPIR gebruikt om apps te ontwikkelen. Vervolgens heeft hij de minor “Ondernemerschap” gevolgd aan Fontys Eindhoven. Hier is hij Noël tegen het lijf aan gelopen die een zelfde passie had in het ontwikkelen van apps. Noël die een visie had waar het MKB voorzien werd van PWA’s, iets wat Rob erg aansprak. Gaandeweg deelde Rob deze visie met Noël.

In zijn vrije tijd houdt Rob zich vooral bezig met afstuderen. Op dit moment zit hij bij het Lectoraat Data Intelligence van Hogeschool Zuyd. Verder werkt Rob als teamleider bij de Albert Heijn in Landgraaf. Normaliter is hij hier een aantal dagen door de weeks te vinden, echter nu zijn het vooral de weekenden. Ook sport hij graag meerdere keren per week bij de Anytime Fitness, alleen gaat dit in de huidige situatie een beetje moeilijk. Tot slot is Rob ook niet vies van een feestje, maar wederom gaat dit op het moment wat lastig.

Binnen TAPPIR

Rob zorgt ervoor dat alles functioneert. Dankzij zijn brede opleiding is hij bekend met veel IT gerelateerde zaken. Zo zorgt hij ervoor dat iedere app van TAPPIR zonder problemen draait. Dit houdt in dat zowel front- als back-end development getackeld wordt.

Voorstelronde – Rob Mengelers
Schuiven naar boven