Hoe vergroot een app je klantbereik?

Het hebben van je eigen PWA draagt bij aan de SEO van je bedrijf, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Simpel gezegd wordt je bedrijf hierdoor beter vindbaar in Google. Dit zorgt er weer voor dat toekomstige klanten je bedrijf makkelijker kunnen vinden. Als mensen bijvoorbeeld zoeken naar ‘kapper Amsterdam’, zullen er veel resultaten naar boven komen. Door een goede SEO te hebben, zorg je ervoor dat je bedrijf hoger bij de zoekresultaten komt te staan.

Het hebben van een eigen app van TAPPIR draagt hier aan bij, aangezien wij met ‘Progressive Web Apps’ werken. Deze apps zijn vindbaar in Google en zorgen er daardoor dus ook nog eens voor dat de SEO van je bedrijf verbetert. De App Store komt er niet aan te pas, maar dit is ook niet nodig. Als iemand bijvoorbeeld naar de kapper moet, een nieuwe kledingswinkel zoekt of een hapje wil eten, zal diegene hier in de meeste gevallen via Google naar op zoek gaan en niet via de App Store.

Daarnaast kun je de klant via een geïnstalleerde app ook pushberichten sturen, zoals bijvoorbeeld een aankomende aanbieding of een herinnering van een geplande afspraak. Op deze manier worden ze aan je bedrijf gebonden en wordt de kans groter dat ze een aankoop doen en/of terugkomen. Ook kun je de klanten een platform geven om een eigen inbreng te geven om bijvoorbeeld het bedrijf te verbeteren. Dit kan via een chat- of reviewfunctie.

Meer informatie

Een app van TAPPIR kan volledig naar wens worden ingericht, dus als je zelf ideeën hebt hoe je je klanten het beste kunt bereiken, laat het ons weten. Wij gaan dan samen met jou kijken wat we kunnen betekenen voor je bedrijf. Heb je verder nog vragen of wil je meer informatie? Stuur gerust een mail naar info@tappir.nl!

Hoe vergroot een app je klantbereik?
Schuiven naar boven