Waarom is UX/UI Design belangrijk voor je app?

Doordat onze developers ervaring hebben met UX/UI Design, zorgt TAPPIR ervoor dat iedere app naast een mooie uitstraling ook nog eens erg fijn en eenvoudig te gebruiken is. Heb je bijvoorbeeld een wat oudere doelgroep? Wij zorgen er dan voor dat de app zodanig is ingericht dat het makkelijk en gebruiksvriendelijk te gebruiken is voor jouw doelgroep. Dit doen wij bijvoorbeeld door de lettergrootte aan te passen, of pictogrammen groter af te beelden. Daarnaast is het ook mogelijk om eigen inbreng te geven. Indien je een goed beeld hebt hoe je app eruit moet komen te zien, weten onze developers hier door middel van hun ervaring vorm aan te geven.

Wat is UX/UI Design?

De afkortingen UX en UI staan voor user experience-design en user interface-design. Door middel van user interface zorg je er in één oogopslag voor dat de gebruiker van je app weet hoe diegene zich door de app moet navigeren. Het is de bedoeling dat de bezoeker direct weet wat je bedrijf levert en daarop gebaseerd actie onderneemt. Zo kan er gewerkt worden met pakkende icoontjes of kleuren die de aandacht van de bezoeker trekken. De user interface is dus als het ware de voorgrond van de app.

User experience focust zich meer op wat er in het hoofd afspeelt tijdens het gebruiken van de app. Denk bijvoorbeeld aan de emoties die de app oproept bij de bezoeker. Ook is de user flow erg belangrijk. Dit houdt in dat de gebruiker zich zonder moeite door je app kan bewegen. Op deze manier is de kans ook groter dat de app vaker wordt gebruikt en de klant dus aan het bedrijf gebonden wordt. De app is immers fijn en eenvoudig te gebruiken.

Mocht je toch nog vragen hebben over dit onderwerp of benieuwd zijn hoe dit bij jouw bedrijf toegepast kan worden, stuur ons gerust een mail op info@tappir.nl.

Waarom is UX/UI Design belangrijk voor je app?
Schuiven naar boven