PWA’s

Progressive Web Apps zijn de toekomst

De Progressive Web App is de meest veelbelovende ontwikkeling op het gebied van zowel website- als appontwikkeling! Door de voordelen van websites en apps te combineren zorgen PWA’s ervoor dat ze snel en flexibel te maken en onderhouden zijn! Bekijk hier een blog over wat een gemiddelde PWA kost.

App voordelen

Offline te gebruiken

PWA's zijn zowel online als offline te gebruiken.

Hardwaregebruik

Gebruik binnen PWA's diverse hardwarefuncties.

Installeerbaar

Je PWA is installeerbaar op homescherm.

Volledig scherm

PWA's maken gebruik van het volledige scherm.

Website voordelen

iOS & Android

PWA's werken op zowel Android als iOS.

Vindbaar in Google

PWA's zijn te vinden in diverse zoekmachines.

Snel & flexibel

Aanpassingen doorvoeren gaat bij PWA's makkelijk.

Geen updates nodig

PWA's vereisen geen handmatige updates.

Werkwijze

development-roadmap

1. Ideeën vastleggen

Dit is de eerste steen waarop je app wordt gebouwd! We beginnen met het samen opstellen van al je wensen voor je app en samen verfijnen we je idee.

2. Ontwikkeling van de app

Het analyseren van de behoeftes en het vastleggen van de ideeën is afgerond, de volgende stap is de uitvoering. Dit kunt u volledig aan ons toevertrouwen!

3. Tevredenheid checken

Het eerste prototype is klaar! Doorgaans verschillende iteraties checken wij samen met jou of je tevreden bent over het resultaat.

4. Aanlevering van de app

Ons werk zit er voorlopig op. Wij leveren het product aan en de app kan gelanceerd worden! Vanaf nu worden je klanten op een unieke en innovatieve manier ondersteund!

5. Blijvende support

Je bent van je spiksplinternieuwe app aan het genieten, maar toch zijn er zaken die je achteraf liever anders had gezien. Wij staan ten alle tijden klaar om deze problemen met jou te verhelpen!

FAQ

Word je vraag hier beneden niet beantwoord? Neem gerust contact met ons op!

De prijs voor een app begint bij €2500,- excl. BTW, maar afhankelijk van de wensen en behoefte van de klant kunnen de prijzen per app verschillen. Deze wensen en behoeften worden van tevoren vastgelegd en samengevat in een offerte voor de klant, waarin de definitieve prijs van de app te zien is. 

Wij maken gebruik van Progressive Web Apps, oftewel PWA’s. PWA’s zijn eigenlijk websites die zich gedragen als een app. Deze PWA’s zijn sneller en flexibeler te ontwikkelen dan normale apps, waardoor wij tijd en kosten besparen bij het ontwikkelen. 

Voor de eindgebruiker van de app is er geen verschil. Een PWA kan gewoon geïnstalleerd worden op de telefoon van een klant en voelt als een “normale” app. De grootste verschillen zitten in het ontwikkelproces, maar enkele verschillen voor de klant zijn dat een PWA niet gedownload hoeft te worden via de App of Play Store en dat een PWA geen handmatige updates nodig heeft.

Een eigen app kan jou en je klanten op verschillende manieren ondersteunen. Een eigen app zorgt namelijk voor een beter klantbereik en een algehele betere klantervaring, dit door middel van bijvoorbeeld notificaties en het feit dat je een app kunt installeren op je telefoon om hem ook offline te gebruiken. Ook onderscheid je je door middel van een eigen app van je concurrentie. 

De mogelijkheden van een app zijn eindeloos. Zo kunt u een reserveringssysteem laten ontwikkelen waarbij klanten zich kunnen inschrijven voor tijdsloten, maar kunt u ook bijvoorbeeld een app laten ontwikkelen die een interne planning bijhoudt. Van tevoren wordt er samen met u gekeken naar uw wensen en wat er mogelijk is. 

De levertijd van een app is grotendeels afhankelijk van de wensen en behoeften van de klant. Wanneer deze zijn vastgesteld, doen wij ons best om de app zo snel mogelijk bij u af te leveren. De ontwikkeltijd waar wij naar streven is drie weken, waarbij in deze drie weken tussendoor contact met u wordt opgenomen om te checken of alles naar wens is. 

Vóór het ontwikkelen van de app bespreken wij wat uw wensen en behoeften zijn. Ook zullen wij tijdens het ontwikkelen van de app met u in contact blijven en u meenemen in het ontwikkelproces. Hierdoor kunt u het direct aangeven als er iets niet naar wens is. Zo wordt er voorkomen dat de app niet naar tevredenheid wordt afgeleverd. Daarnaast hebben wij ook een serviceabonnement van €40,- per maand. Hiermee garanderen wij dat de app altijd blijft werken en bijgehouden wordt. 

Het is niet mogelijk om uw app zelf te herbouwen. Met dit willen wij voorkomen dat er fouten ontstaan binnen de app. Wanneer u iets wilt aanpassen binnen uw app dient u contact op te nemen met TAPPIR. Samen kijken wij welke aanpassingen wij kunnen doorvoeren. 

Vóór het ontwikkelproces hebben wij de wensen en behoeften van u vastgesteld. Tijdens het ontwikkelproces nemen wij op verschillende momenten contact met u op om te checken of deze wensen en behoeften ook op een juiste manier zijn uitgevoerd. Doordat de voortgang van de app steeds door u tussendoor gecheckt wordt, voorkomen wij dat u achteraf niet tevreden bent met uw app.

Een PWA kan geïnstalleerd worden via de webbrowser op je telefoon of desktop. Omdat de App en Play Stores hier tussenuit gelaten worden, heeft dit allerlei voordelen. Zo hoef je in tegenstelling tot een traditionele app niet door het proces van Apple heen. Dit is vaak tijdrovend en brengt extra kosten met zich mee. Een PWA staat direct online en je gebruikers krijgen eventuele updates automatisch geïnstalleerd.

Net zoals een app, zijn PWA’s snel en handig. Dat komt door simpele app-achtige navigatie en  een “Add to Home Screen”-knop, toegang tot smartphone functies zoals push-notificaties, het gebruik van een camera en geolocatie-tracking. Deze functionaliteiten hebben ieder een eigen vorm van ISO 25010, dit zorgt ten alle tijden voor een veilige gebruikerservaring! Santa Tracker is een usecase dat gebruikt maakt van geolocatie-tracking in een PWA en dus ook in aanmerking komt van ISO 25010.

Jazeker! We zien bijvoorbeeld bij usecase Nikkei dat er 2,3 keer meer webshopbezoekers komen via organische zoekresultaten. Met hun PWA worden ze dus veel vaker gevonden door bijvoorbeeld Google. Een PWA geeft een flinke SEO-boost aangezien je webshop zowel online als in de verschillende appstores te vinden is.

Waar je native apps specifiek voor Android, Apple of Microsoft moet bouwen, kun je een PWA via elk besturingssysteem benaderen. Een PWA is namelijk een website, maar heeft de uitstraling en de beleving van een native app.

Er zijn meerdere usecases te vinden waar bedrijven een significante toename zien in hun conversieratio’s door hun PWA. Verschillende voorbeelden hiervan zijn; Nikkei geeft aan 58% meer conversies te zien, het Engelse kledingmerk George.com 31% en BookMyShow constateerde een toename in conversies van meer dan 80%.  Deze resultaten worden mede mogelijk gemaakt door de snellere laadtijden, gemakkelijke checkouts en betere klantbeleving.

Met een PWA benader je de applicatie via internet, maar de applicatie heeft de look-and-feel van een echte app. Bij een ‘normale’ applicatie vraagt de pagina gegevens op via de server. Het kan enkele seconden duren voordat de pagina op de browser van je klant wordt weergegeven. Met een PWA download je via de server een applicatieframework van je applicatie binnen een halve seconde. Daarna wordt elke pagina geladen vanuit dat framework. Alleen dynamische content worden nog opgevraagd vanuit de server. Een PWA-applicatie heeft dus veel snellere laadtijden dan een ‘normale’ applicatie.

Een PWA kan geïnstalleerd worden via de webbrowser naar je telefoon of desktop. Omdat de Apple en Google stores hier tussen uit gelaten worden, heeft dit allerlei voordelen. Zo hoef je in tegenstelling tot een native app niet door het proces van Apple heen. Dit is vaak tijdrovend en brengt extra kosten met zich mee. Een PWA staat direct online en je gebruikers krijgen eventueel de updates gepushed naar hun apparaat. Hier zorgt een mooi stukje techniek met de naam Service Worker voor. Dit is het hart van een Progressive Web App en geeft jouw website of webshop de app functionaliteit.

Kortom, een PWA kan geïnstalleerd worden via de webbrowser!

Neem gerust contact met ons op! Wij staan klaar om met u opnieuw aan de slag te gaan om veranderingen zo snel mogelijk naar de live versie te krijgen.

Wil jij jouw klanten extra ondersteunen?

Bestel vandaag nog je eigen app!

Neem contact met ons op en krijg snel en flexibel een eigen Progressive Web App voor jouw onderneming.

Schuiven naar boven